fbpx

Kids Bootcamp

Bootcamp voor kinderen! Ze krijgen er een beren sterke conditie van, ontwikkelen ijzersterke spieren en verbeteren daarbij ook nog eens hun coördinatie, motoriek en mentale weerbaarheid. Om kinderen plezier aan bewegen te laten beleven heeft PV lifestyle coaching een uitdagende, maar vooral leuke les bootcamp voor kinderen opgesteld. Ben je op zoek naar inspiratie voor uw kind? Lees dan verder!

De training

 

1. Warming-up

Tijdens de kids bootcamp zijn de kinderen bezig met lichamelijke oefeningen in de vorm van: spel, uitdaging, plezier en samenwerking. De les zal in 4 delen worden weg gezet. We beginnen daarmee altijd met een korte warming-up, tijdens de warming-up maken we de spieren los om zo blessures te voorkomen.

2. Bewegingsvormen

Na de warming-up gaan we meteen van start met het aanleren van bepaalde bewegingsvormen, denk hierbij aan: boksen en fitness oefeningen. Na het oefenen van de bewegingsvormen zullen de kinderen dit gaat uitvoeren in een spelvorm.

3. Spel

Tijdens de kids bootcamp zullen de kinderen veel doen met eigen lichaamskracht. Denk hierbij aan tikspellen, estafette, krachtoefeningen met eigen lichaam, circuit training, conditie training, stretchen en mobiliteit. Ook worden de hersenen even wakker geschut door spelvormen waarbij de kinderen goed moeten nadenken. Bijvoorbeeld boter, kaas en eieren in een estafette vorm.

4. Ontwikkeling Kind

Voor een kind is het erg belangrijk om veel zaken zelf te leren ontdekken. Natuurlijk moeten kinderen bij veel dingen worden geholpen, maar kinderen worden er erg zelfstandig van en zijn zo niet altijd afhankelijk van de hulp van anderen bij vele zaken. Tijdens de les bieden wij het kind mogelijkheden om zijn of haar eigen kracht te ontdekken, dit kan helpen onzekerheid om te zetten in blijvend zelfvertrouwen. Door fysiek bezig te zijn nemen spanning en stress af, je word weerbaarder en je leert tegenslagen makkelijker te hanteren.

C.L.U.K.S.

 

Doormiddel van de kids bootcamp zullen de kinderen een beeld krijgen over verschillende CLUKS vaardigheden. CLUKS staat voor: coördinatie, lenigheid, uithoudingvermogen, kracht en snelheid.

De activiteiten zullen voor elke individu uitvoerbaar zijn. De kinderen zullen op eigen kracht en niveau deelnemen aan de lessen.

Visie

Wij vinden bootcamp voor kinderen een perfect middel om bezig te zijn met een gezonde levensstijl waarbij plezier, samenwerken, respect, weerbaarheid, en sporten centraal staat.

Door middel van kids bootcamp worden de kinderen fit en actief. De kinderen zullen hierdoor met meer plezier naar de les komen en op deze manier een gezonde ontwikkeling doorstaan. Onze missie is om de kinderen een leerzame en leuke middag/avond te bieden. Daarnaast zullen de kinderen ook zowel cognitief, sociaal affectief en motorisch veel stappen maken. De lessen zijn voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud.

Mogelijkheden

Om je een beter beeld te geven van onze lessen bieden wij een try out les aan. In deze les zullen maximaal 20 kinderen aanwezig zijn, tussen de 4 en 8 jaar oud. de try out zal €7,50 zijn per kind.

Als je interesse hebt ga dan naar contact en laat even een berichtje achter. Zo kunnen wij zien hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn en de les zo goed mogelijk voorbereiden.

Ons doel van de lessen

Ons doel is dat kinderen een breed beeld krijgen van bootcamp training en hun eigen vaardigheid hierin. Ook willen wij werken aan verschillende eigenschappen van de kinderen. Denk hierbij aan weerbaarheid, samenwerken, vertrouwen, respect en plezier.

Door middel van deze oefeningen worden de kinderen fit en actief. Ze leren nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen. De kinderen zullen dan met meer plezier naar de les komen en op deze manier een gezonde ontwikkeling doorstaan.